Jdi na obsah Jdi na menu

Buchtičky s krémem

29. 4. 2020

icon-time-png-8.pngDoba přípravy:                                                                                                                                                       45 minut                                                                                                                                               

 

SUROVINY

Těsto:

- 10 g droždí

- 70 g cukr krupice 

- 125 ml mléko

- 250 g hladká mouka

- 1 ks žloutek

- 30 g máslo + na vymazání pekáčku

- sůl

- tuzemák na polití buchtiček

Krém:

- 1 ks vanilkový lusk

- 40 g cukr krupice

- 400 ml mléko plnotučné

- 1 lžíce kukuřičný škrob

- 3 ks žloutek

- maliny

- borůvky

 

POSTUP

1. Droždí, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek. Mouku, zbylý cukr a mléko, sůl, citronovou kůru, žloutek a kvásek vypracujte na hladké měkké těsto. Pod utěrkou je nechte asi 45 minut kynout.

2. Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na 2 části a rozválejte na válečky asi 2 cm v průměru. Pokrájejte je přibližně po 2 cm, vytvarujte kuličky a skládejte je do máslem vymazaného pekáčku. Nechte v teple asi půl hodiny kynout, pak je v troubě předehřáté na 180 °C upečte dozlatova, asi 30 minut. Po vytažení je ještě horké postříkejte tuzemákem.

3. Mezitím uvařte krém. Do kastrolu nalijte mléko. Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z něj zrníčka a vmíchejte je do mléka. Přidejte cukr, škrob a žloutky. Metličkou rozšlehejte a na velmi mírném plameni zahřívejte a neustále šlehejte až do zhoustnutí. Na talíře rozdělte buchtičky, zalijte krémem a ozdobte ovocem.

Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/buchticky-s-kremem-164191

Obrázek: https://www.google.cz/search?q=buchti%C4%8Dky+s+kr%C3%A9mem&tbm=isch&ved=2ahUKEwjZtIGb8a3pAhVVwoUKHcvDBY4Q2-cCegQIABAA&oq=buchti%C4%8Dky+s+kr%C3%A9mem&gs_lcp=CgNpbWcQAzoECAAQQzoCCABQ1NoEWIeNBWDjkQVoAXAAeASAAfMCiAG6IJIBCDAuMjEuMi4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWewAQA&sclient=img&ei=SFu6XtnwI9WElwTLh5fwCA&bih=722&biw=1536&hl=cs#imgrc=1gD3nEYCcQkXlM

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Česká kuchyně