Smažený sýr
SUROVINY (4 PORCE)
- 30% eidam 4 bločky
- vejce 2
- hladká mouka
- strouhanka smíchaná s hrubou moukou v poměru 2:1
- přepuštěné máslo 150 g
- vařené brambory
- tatarská omáčka
POSTUP
Plátky eidamu obalte nejprve vždy v hladké mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec obalte ve směsi strouhanky a polohrubé mouky. Směs strouhanky a polohrubé mouky zabrání, aby sýr vytekl a zároveň nebudete mít na sýru strouhanky moc a nemusíte jej obalovat opakovaně. Obalené plátky pak smažte ve vyšší vrstvě přepuštěného másla. Podávejte s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Zdroj: https://www.albert.cz/recepty/smazeny-syr-s-bramborem
Obrázek: https://www.slevomat.cz/akce/1147849-smazeny-syr-nebo-hermelin-s-brusinkami-a-hranolky
Náhledy fotografií ze složky Česká kuchyně