Jdi na obsah Jdi na menu

Boloňské špagety

17. 5. 2020

SUROVINY (4 PORCE)

- mleté hovězí maso 500 g

- špagety 500 g

- drcená rajčata z plechovky 750 g

- cibule 1 ks

- česnek 1 stroužek

- olivový olej 2 lžíce

- sůl, cukr, pepř, tymián, bazalka, oregano

 

POSTUP

1. Špagety uvaříme podle návodu al dente.

2. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme do rozehřátého oleje a na mírném plameni postupně opékáme dozlatova. Nespěcháme.

3. Přidáme mleté maso a postupně jej také opékáme dozlatova. Všechny větší kousky drtíme vařečkou.

4. Přidáme drcená rajčata, promícháme a ochutíme kořením a bylinkami. Dusíme asi 10 až 15 minut do mírného zhoustnutí omáčky.

5. Scezené špagety přidáme k omáčce, promícháme a podle potřeby povolíme trochou vody z těstovin.

 

Zdroj: https://ejidlo.estranky.cz/clanky/italska-kuchyne/lasagne.html

Obrázek: https://www.google.cz/search?hl=cs&tbm=isch&sxsrf=ALeKk02GgZxZ_GU-uPU4EayMwwb2-J8_hw%3A1589705506297&source=hp&biw=1536&bih=722&ei=IvvAXrPjD8-csAfEyI-QBQ&q=bolo%C5%88sk%C3%A9+%C5%A1pagety&oq=bolo&gs_lcp=CgNpbWcQAxgDMgIIADICCAAyAggAMgIIADICCAAyAggAMgIIADICCAAyAggAMgIIAFDDA1ijB2CtHGgAcAB4AIABlAGIAfUDkgEDMC40mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWc&sclient=img

 

 

Náhledy fotografií ze složky Italská kuchyně